Skip to content

En te med en masse sidegevinster

De seneste år har kaffebølget raset i hele verdenen. Dette gælder lige så i Danmark. Tilhængerne af caffelatte, cappuccino eller anden slags kaffe har siddet ganske tungt på tronen om den varme selskabsdrik. Dette har medvirket, at tedrikkerne indtil nu har siddet ude på lidt af et sidespor. Men dette skal ophøre nu, for lige for tiden får tedrikkerne for alvor revanche.

Overordnet set så er sort te givetvis den mest kendte te, og det er formodentlig også netop denne te, som de fleste fortrækker, og dermed den te, som der bliver drukket mest af. Helt basalt er den sorte te en fuldfermenteret te. Desuden har produktionen af den sorte te været den samme i århundreder. Den sorte te findes i mange forskellige blandinger. Den sorte te er altså dermed ikke blot én slags te. Derimod dækker den over et væld af forskellige typer te såsom darjeeling, frugtte, assam og ikke mindst den mest kendte: Earl grey. Earl Grey er kærkommen hos mange. Særligt for denne te er, at der er tilsat olie fra bergamotfrugter. Bergamotfrugter minder om små appelsiner, og disse giver teen en smule smag af appelsin.

Den sorte te har været en særdeles vigtig spiller for at få tedrikkerne på banen igen. Dette skyldes flere grunde, men det skyldes nok hovedsageligt, at sort te indeholder mange sunde stoffer, hvilket har gjort den til lidt af en sundshedsbooster. Den sorte te har et særligt højt indhold af de sunde te-stoffer flavonoider. Disse stoffer er med til at give den sorte te en smule bitter smag, men derudover er det altså også netop disse stoffer, der har en ganske stor sundhedseffekt, der blandt andet beskytter dig mod en række sygdomme. Dette kan være sygdomme såsom hjerte-kar-sygdomme.

Med sort te er der tre gode råd. Det første omdrejer trækketiden, og her anbefales det, at teen får lov til at trække i 2-4 minutter. Desuden skal dette foregå i varmt vand ved 90 grader. Sidst men ikke mindst så anbefales det ikke, at man drikker mere end otte kopper sort te om dagen.