Skip to content

Aloe vera: et væld af gode egenskaber

Du kender sikkert godt aloe vera-planten. Måske har du selv en stående i din vindueskarm hjemme hos dig? Jeg har et par stykker stående i mit hjem. Den ene af mine aloe vera-planter står i mit soveværelse, fordi den har den fantastiske egenskab, at den forbedrer luftkvaliteten og producerer oxygen. På den måde bidrager den til, at luften i mit soveværelse er frisk, og at jeg får en god nats søvn. 

Aloe vera-planten har igennem mange år været kendt for sine helende effekter. Aloe vera planten er en sukkulent og inde i dens blade er der en gel, som er rigtig god til at hele forbrændringer, hudafskrabninger, sår og rifter. Aloe vera er også en udbredt ingrediens i kosmetiske produkter som shampoo, balsam og cremer. Derudover findes aloe vera også som drikke, juice og kosttilskud. Aloe vera kan altså både bruges til at pynte i dit hjem, i produkter til udvortes brug og til drikke og kosttilskud. Kort sagt er aloe vera en plante med mange egenskaber. 

Aloe vera er utrolig populært i kosmetiske produkter som cremer, shampoo og balsam, fordi det har en blødgørende effekt. Derudover virker det beroligende på huden og er godt mod irriteret, tør og sart hud. 

Fordelene ved at indtage aloe vera i form af drikke eller kosttilskud er, at aloe vera er sprængfyldt med vitaminer og mineraler. Aloe vera indeholder A, B, C og E vitaminer og mineraler som magnesium, zink, jern og kalcium. Derudover er aloe vera godt for din fordøjelse, fordi det indeholder en hel del aminosyrer. 

Aloe vera er en såkaldt adaptogen plante, hvilket betyder, at den holder kroppen i balance og hjælper med at styrke kroppens immunforsvar, så sygdomme holdes nede. Derudover kan den hjælpe med at bekæmpe stress. 

Kunne du også tænke dig at afprøve alle de fantastisk egenskaber ved aloe vera? På Vera Curas hjemmeside kan du finde et udvalg af forskellige aloe vera produkter. Her finder du både gel, body lotion og drikke aloe vera, så du kan nyde godt af aloe veras mange egenskaber udvortes såvel som indvortes.