Skip to content

Aloe vera: en lille vidunderplante

Jeg har fuldstændig kastet min kærlighed på aloe vera. Udover at have et par planter i mine vindueskarme, så har jeg også kosmetikprodukter med aloe vera i. Jeg køber mine aloe vera-produkter på denne hjemmeside: https://www.veracura.com/shop/aloe-vera-6c1.html, hvor du finder et bredt udvalg. 

Aloe vera er, som du sikkert ved, kendt for sin helende og lindrende egenskaber. Måske har du stiftet bekendtskab med planten efter en solskoldning eller en hudafskrabning. 

Aloe vera-planten kommer oprindeligt fra det nordlige Afrika, men i dag findes planten flere steder i Middelhavsområdet. I mange århundreder har folk fra hele verdenen nydt godt af aloe veras egenskaber. 

Aloe vera-planten er en sukkulent og kan umiddelbart minde lidt om en kaktus. Den har lange slanke blade med små pikke på, som deler sig til hver sin side. Inde i bladene eller stænglerne finder du en gel, som egentlig mest består af vand. Det er denne gel, som du sikkert kender, hvis du for eksempel har brændt dig.  

Men hvad er det ved aloe vera, som er så godt for huden, og som virker helende? Aloe vera indeholder aloe-emodin, som er et stof, der effektivt modvirker bakterier. Aloe vera er godt til uren hud, brandsår, solskoldninger og hudafskrabninger, fordi gelen fra bladene har antiseptiske og antibakterielle egenskaber. 

Derudover hjælper aloe vera til hudens produktion af kollagen, hvilket er bindevævets fibre. På den måde hjælper aloe vera huden til at hele hurtigere. 

På grund af dets gode egenskaber er aloe vera ofte brugt i kosmetikprodukter. Aloe vera er med til at give din hud ekstra fugt, og det hjælper huden til at opretholde et naturligt fugtniveau. Aloe vera er rig på antioxidanter, vitaminer, mineraler, proteiner og aminosyrer, og derfor er det ren forkælelse for din hud. Aloe vera siges at have en antiaging-effekt, fordi det tilfører din hud meget fugt og holder huden elastisk.